D.I.Y. lila unicorn haar

Other loves

Ik heb dat punt weer bereikt waar ik helemaal uitgekeken ben op mijn haarkleur. En wat ik dan doe? Een lekker opvallend kleurtje in mijn haar gooien. Ik kies eigenlijk altijd voor pastelroze, maar dit keer ga ik voor het eerst voor paars. Check hier hoe ik mijn lila unicorn haar verf. 

Purple hair, don’t care

Het verven van je haar begint natuurlijk met het kopen van de juiste verf en kleur. Ik kies eigenlijk altijd voor Directions haarverf. Voor mijn pastelroze haar gebruik ik altijd de kleur Flamingo Pink. Ondanks dat de Flamingo Pink echt fel roze is, kan je deze met conditioner vervagen tot lichtroze. Ook heb ik ooit de Pastel Pink geprobeerd. Echt een heel erg mooie kleur, maar ik waste hem er eigenlijk in 1 keer uit. Zo zonde.

711jPjAbqoL._SY450_.jpg

Dit keer kies ik voor de kleur Lilac. Spannend! De haarverf moet aangebracht worden op handoekdroog haar, dus ik was mijn haar eerst met shampoo. Geen conditioner! Dit staat ook in de uitleg op de haarverf. Je loopt anders het risico dat de verf minder goed pakt. Voor het krijgen van pastel haar is het natuurlijk ook al belangrijk dat je een zo licht mogelijke onderkleur hebt. Anders pakt de verf minder mooi uit.

img_9387

Mijn haar voor het verven

How to

De verf maak ik klaar in een plastic bakje. De Lilac haarverf is een op zich lichte kleur, dus ik gebruik het hele potje en meng dit met conditioner totdat ik genoeg heb voor mijn hele haar. Wanneer je een donkere kleur hebt en hier een pastelkleur van wilt maken, moet je de verf gewoon mengen met meer conditioner. Qua conditioner maakt het niet zoveel uit welke je gebruikt. Ik had ooit Syoss conditioner in de aanbieding gekocht, dus ik gebruik deze.

De verf breng ik aan met mijn handen, maar wel met handschoenen. Want my god, ik heb al een keer roze handen gehad na het verven:P Ik ga te werk in lagen. Hiervoor gebruik ik een haarclip, zodat ik onderaan kan beginnen en langzaamaan omhoog kan werken. Begin zo dicht mogelijk bij je hoofdhuid en wrijf het naar beneden.

Nu wordt het spannend!

Verdeel de verf goed en sla geen haartje over. Gebruik hiervoor een kam of kneed de verf er op het laatst nog even goed in. Meestal houd ik express een beetje verf over voor als de verf op sommige plekken niet goed heeft gepakt. You never know.

Nu kan het wachten beginnen. Uit ervaring weet ik dat je pastelkleuren wel even mag laten zitten, dus ik zet de timer van mijn iPhone op 40 minuten. Time’s up! Ik was mijn haar en yaassss, purple unicorn hair!! Ik ben er echt super happy mee. Mijn techniek is misschien niet de beste, maar het werkt perfect voor mij. Probeer het gewoon een keer uit. En wees vooral niet bang, want na een paar wassingen zijn de lichte kleuren er wel uit.

Love, Suus

Een gedachte over “D.I.Y. lila unicorn haar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s