6x tips voor bezoek aan nationale parken in Amerika

Traveladdict, USA

Een van de mooiste dingen in Amerika is de natuur. En waar kan je mother nature’s finest van Amerika zien? Yes, je raad het natuurlijk al: de nationale parken. Tijdens mijn roadtrip heb ik een paar nationale parken kunnen bezoeken, waar je hier meer over kunt lezen. Nu deel ik mijn tips, zodat jij optimaal kan genieten van je bezoek aan een nationaal park in the States. 

  1. Bereid je bezoek goed voor. Dit is de belangrijkste tip, want je moet bij je bezoek niet voor onaangename verrassingen staan. Het kan namelijk zijn dat een park helemaal of gedeeltelijk is afgesloten. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld het weer of werkzaamheden. Toen ik over de Blue Ridge Parkway wilde rijden was deze bijvoorbeeld afgesloten door schade na een storm en het Yosemite National Park is vanwege de hoeveelheden sneeuw die daar kunnen liggen slechts enkele maanden in het jaar geopend. Check dus voor je bezoek altijd eerst de site van de National Park Service.
  2. Ga langs het bezoekerscentrum. Je kan natuurlijk blind een park inrijden, want veel informatie staat duidelijk met borden aangegeven. Desondanks is het is toch handig om eerst naar het bezoekerscentrum te gaan. Hier kan je namelijk een gratis kaart van het park verkrijgen. Daarnaast vroeg ik vaak ook nog aan de park rangers wat tips voor de mooiste plekjes en routes van het park. Vaak heb je namelijk maar een paar uur voor het bezoek van een nationaal park nodig en wil je de hoogtepuntjes niet missen.
  3. Neem eten en drinken mee. Je hebt bij het bezoekerscentrum wel eens een restaurantje zitten, maar zeker niet altijd. Daarnaast wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van de natuur en wil je zeker weten een paar mooie wandelpaden pakken. Wees dus goed voorbereid en neem genoeg water, lunch en wat snacks mee.
  4. Zorg voor voldoende benzine. Het klinkt misschien logisch, maar het is toch zeker iets waar je op voorbereid moet zijn. Het zou een nachtmerrie zijn om zonder benzine stil komen te staan in een nationaal park. Soms zijn er wel benzinepompen in het park, maar de prijzen hiervan zijn belachelijk hoog.
  5. Koop een National Parks Annual Pass. Ben je van plan om tijdens je roadtrip meerdere parken te bezoeken? Dan is het kopen van een jaarpas bij een van de bezoekerscentra zeker een aanrader. Sommige parken zijn gratis, maar bij andere parken variëren de prijzen tussen de $3 en $25. Check voor je bezoek wat voor jou de voordeligste optie is.
  6. Overnacht in een nationaal park. Dit heb ik zelf niet gedaan, maar staat nog zeker op mijn bucketlist. Kies voor kamperen. Ben je net als mij geen kampeerfan? Geen nood! Vaak zijn er lodges in de nationaal parken, zodat je in de natuur nog van een beetje luxe kan genieten. Dit wil ik in ieder geval doen in Death Valley en staren naar de sterrenhemel. Zal je zien dat het dan natuurlijk bewolkt is:P

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt. En natuurlijk heel veel plezier tijdens je volgende trip!

Love, Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s