D.I.Y. project: losgaan met spuitbus in koperkleur

Other loves

Whoehoe, hier is hij dan. Mijn eerste D.I.Y. project op mijn blog. Net als zoveel andere mensen ben ik momenteel helemaal fan van de kleuren koper en rosé goud. Niet alleen voor mijn iPhone, accessoires en kleding, maar ook voor in huis. Deze producten kunnen soms prijzig zijn, dus wilde ik kijken of ik zelf woonaccessoires in mijn huidige favo kleur kon maken. So, let’s go for it!

What to do?

Ik heb even online gekeken en besluit aan de slag te gaan met een spuitbus. Eerst moet ik natuurlijk verzinnen waarop ik de verf wil uitproberen. Bij de IJhallen in Amsterdam spotte ik verschillende geweitjes op hout en ik zag deze al helemaal voor mij met een koperlaag. Yaassss. Daarnaast was ik nog op zoek naar een lijst, het liefst in koperkleur. Dus waarom zou ik deze ook niet zelf maken?

Ik moest toevallig bij Hornbach zijn. Hier zag ik veel verschillende lijsten voor een mooi prijsje. Dus, meenemuhh! De spuitverf hadden ze hier ook in koperkleur, dus hier hoefde ik ook niet meer naar te zoeken. Het gewei heb ik uiteindelijk gekocht bij Loods5. En nu, aan de slag!

SONY DSC

SONY DSC

Mijn hulpje voor dit D.I.Y. project:P

Stap voor stap

De spuitverf is geschikt voor elk oppervlakte, dus ik hoef gelukkig niet te gaan schuren of zo. Wel maak ik het oppervlakte even goed schoon en vetvrij. Verf uit een spuitbus kan alle kanten op gaan. Aangezien ik liever geen koperen vloer en muur heb, ga ik buiten aan de slag.

SONY DSC

Ready set go

Ik heb een werkbank waarop ik kranten leg. En dan kan het sprayen beginnen. Ik spray in totaal 2 dunne lagen, met een tussenpauze van 15 minuten, en dit is ook meer dan genoeg. De kleur pakt meteen super goed, geen druipers en de verf is ook nog eens binnen 5-10 minuten stofdroog en na 60 minuten helemaal droog. Als ik de 2 lagen heb aangebracht laat ik het nog even buiten drogen en daarna verder binnen.

SONY DSC

En tadaaaa, mijn D.I.Y. project is klaar! Ik ben echt superblij met het resultaat. En het is ook nog eens zo makkelijk om zelf te doen. Dit zal zeker niet het laatste zijn wat slachtoffer is van mijn koperspuitbus:P

Love, Suus

2 gedachtes over “D.I.Y. project: losgaan met spuitbus in koperkleur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s