10 x must-sees in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, Traveladdict

Een van mijn favoriete landen is Nieuw-Zeeland. Hierbij moet ik wel bekennen dat ik een Lord of The Rings nerdje ben. En ja, ik heb de extended version in huis om optimaal te kunnen genieten van alle extra’s. Na het zien van de films kwam Nieuw-Zeeland meteen op mijn bucketlist te staan en moest hier tijdens mijn wereldreis een stop worden gemaakt.

Racen door Nieuw-Zeeland

We planden 2 weken in om via het zuidereiland naar het noordereiland te reizen en onderweg de mooiste plekken te bezoeken. Gekkenwerk! Dit is zeker weten geen aanrader, want Nieuw-Zeeland is veel te mooi om snel doorheen te racen.

Mijn 2 weken in Nieuw-Zeeland waren dan ook echt een voorproefje, want ik ben meteen verslaafd geraakt. Nieuw-Zeeland is namelijk ook echt zo mooi zoals in de films. Vooral het zuidereiland is mijn favoriet. Het ene moment lig je aan het strand, het andere moment loop je in het regenwoud en een paar kilometer verderop beklim je een gletsjer.

Hobbits spotten en natuur omarmen

Naast het veelzijdige en monumentale landschap kan je in Nieuw-Zeeland heerlijk genieten van de rust en de inwoners zijn super aardig. Plan je een vakantie naar Nieuw-Zeeland? Check dan hier mijn tips voor must-sees in Nieuw-Zeeland.

 1. Christchurch. Dit is vaak de beginstad voor toeristen met het vliegveld in de buurt. Je kan eenvoudig met de lokale bus vanaf het vliegveld naar het centrum van Christchurch reizen. Christchurch is dit jaar helaas weer getroffen door een aardbeving. En dat terwijl de schade van de aardbeving in 2011 nog niet eens was hersteld. Dit zorgde ervoor dat er een bepaalde sfeer in deze stad hing, die heel veel indruk op mij heeft achtergelaten. Je zag gebouwen die nog ondersteund worden door balken, fundamenten die nu als parkeerplaats worden gebruikt en natuurlijk het bekende container winkelcentrum. Naast dit alles heeft Christchurch ook een prachtige parken en musea. Daarnaast is het centrum niet supergroot, dus makkelijk te voet te bezichtigen.

   

 2. Queenstown. Queenstown voelt echt aan als een skidorp en dus ook supergezellig. Je kan hier heerlijk hiken om het prachtige meer heen met uitzicht op de bergen, in de buurt skiën, heerlijk warme chocolademelk drinken en er zijn meer dan genoeg hippe plekken waar je ‘s avonds gezellig een drankje kan doen. Ook kan je met de ferry richting Milford Sound gaan, een van de bekendste fjorden. Queenstown mag je dus zeker weten niet overslaan!

   

 3. Lake Te Anau. Heel veel rust en een prachtig groot meer omringd door bergen. Wandel rustig langs het meer en maak even een stop bij de Church of the Good Shepherd. Ga je hier overnachten en is er een heldere hemel? Ga dan sterren kijken aan het meer.
 4. Franz Jozef. Dit dorpje bestaat misschien uit 2 grote straten en een paar zijstraten en that’s it. Klinkt misschien niet heel bijzonder, maar vanaf hier kan je een tour doen naar de Franz Jozef gletsjer. Zeker een aanrader! Na de tocht op de gletsjer kan je heerlijk opwarmen in de warmwaterbaden.

   

 5. Abel Tasman National Park. Ik ben er zelf niet geweest, maar dit staat zeker nog op mijn lijstje. Hier vind je het andere uiterste van Nieuw-Zeeland met prachtige stranden, azuurblauwe zee, watervallen, baaien en bossen.
 6. Wellington. Ik heb hier alleen overnacht, dus ik kan er niet heel veel over zeggen. Als Lord of the Rings fan moet je natuurlijk naar deze stad toe gaan, want hier vind je verschillende filmlocaties en de WETA workshop. Wellington staat daarnaast ook nog eens bekend als de culturele hoofdstad van Nieuw-Zeeland, dus er is genoeg te doen.
 7. Rotorua. Het eerste wat je aan deze stad zal opvallen is de geur. Er hangt namelijk overal een rotte eieren geur. Dit wordt veroorzaakt door de vele warmwaterbronnen en geisers. Je kan hiervoor betaald een park bezoeken, waar je ook in een natuurlijke warmwaterbron kan ontspannen. Reis je op budget? Loop dan rond in de stad waar je onder andere het Maori dorp kan bezoeken en een park met geisers. Aanrader: pak de bus en ga naar Redwoods. Prachtig bos met diverse wandelpaden. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op de geometrische wonderen en de stad.

   

 8. Matamata. Ben je een echte Lord of the Rings fan? Dan moet je hier zeker een stop maken. Bij dit kleine dorpje ligt namelijk Hobbiton, de filmset. Het dorpje zelf stelt misschien niet veel voor, maar Hobbiton is zeker een bezoekje waard. Ook als je geen fan bent van de films, dan is het nog steeds een unieke mogelijkheid om een filmset te zien.

   

 9. Auckland. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland en zeker een must-see. Er is hier genoeg te doen. Pak een museum, shop je suf, doe een drankje of loop gewoon lekker door de stad en ontdek allerlei leuke, verstopte plekken. Auckland ligt aan het water, waar je ook zeker gebruik van moet maken. Pak bijvoorbeeld de ferry voor een uitstapje naar bijvoorbeeld Devonport.

   

 10. Bay of Islands. Deze eilandengroep is een van de grootste toeristentrekkers van het land. Geniet hier van de natuur, doe een van de vele watersporten of relax heerlijk aan het strand. Optimaal genieten in ieder geval!

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan om een geweldige reis te maken. Ga je zelf rijden? Maak dan onderweg genoeg stops om even te genieten van het prachtige landschap. Enjoy!

Love, Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s