Recept: When life gives you lemons, make lemon curd

foodie, Recepten

Toen ik voor het eerst een high tea met vriendinnen had gedaan, was mijn eerste gedachte: “dat kan ik toch ook maken?”. Ik werd vooral helemaal verliefd op de lemon curd, wat ik nog nooit had gegeten. Zuur, zoet en romig in één. Nomnomnom! Dat moest ik zelf gaan maken.

Citroenen

Zoektocht naar het perfecte recept

Zoals altijd begin ik met het zoeken naar het ideale recept. Onze grote vriend Google geeft ons vele resultaten, waardoor dit nogal kan duizelen. Aangezien lemon curd echt iets Engels is, zoek ik ook in het Engels. Sites waar ik vaak terechtkom en goede recepten hebben, zijn:

Vaak lees ik meerdere recepten even door, bekijk de overeenkomsten, overweeg wat voor mij logischer en lekkerder klinkt en geef hier mijn eigen draai aan. Zo heb ik ook het perfecte recept voor lemon curd gevonden. En geen zorgen, want het is super makkelijk om zelf te maken.

Recept voor de beste lemon curd!

Je begint met het verzamelen van je belangrijkste keukengerei: rasp, pan, ronde aluminium kom, garde en steriel glazen potje (bijvoorbeeld oud jampotje). Aan boodschappen heb je voor 1 pot lemon curd maar een paar spullen nodig:

  • 2 citroenen
  • 65 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren

Yep, that’s it. Dan kan het toch ook niet zo moeilijk zijn? Leg eerst alles klaar en begin met het raspen van de citroenschil. Let erop dat je alleen het geel van de citroen raspt en niet het wit. Dit is namelijk bitter en echt niet lekker. Pers ze daarna uit en doe dit samen met de schil, boter en suiker in de kom. Plaats de kom bovenop een pan met water dat tegen het kookpunt aan zit. Let er wel op dat het water de kom niet raakt.

Stirred, not shaken

En nu kan het roeren beginnen. Laat eerst de boter smelten. Klop apart 2 eieren en voeg dit toe aan het citroenmengsel. Tijdens het toevoegen van de eieren moet je wel goed kloppen en ervoor zorgen dat het water niet te hard kookt. Anders loop je het gevaar dat je een roerei krijgt in plaats van lemon curd. En dat willen we natuurlijk niet:D

IMG_9307.jpg

Goed blijven roeren!

In totaal moet het mengsel ongeveer 10 minuten koken totdat het mengsel mooi dik is geworden. En niet vergeten te roeren! Heeft het mengsel de ideale dikte bereikt? Haal de kom dan van het vuur af en laat de lemon curd in de kom afkoelen. Je hoeft nu alleen nog een paar keer te roeren. Zodra het voldoende is afgekoeld, kan je het mengsel in je glazen potje doen. En tadaaaaa! Je hebt lemon curd! Succes en smul ze!

Love, Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s