Must-see in Amerika: nationale parken

Traveladdict, USA

Amerika is het land van mogelijkheden. Dit geldt ook voor reizen door dit grote land, want er is zoveel te zien! Van grote steden als New York en Los Angeles tot de leukste attracties als Disney World en Universal Studios. Natuurlijk moet ik een van mijn hoogtepuntjes niet vergeten: de nationale parken.

visit

Death Valley, USA

Amerika staat namelijk niet alleen bekend om zijn grote steden, maar ook om zijn natuur. Deze is enorm divers en op veel plekken kan je uren met grote ogen staren naar deze natuurwonderen.

De nationale parken zijn ook nog eens heel goed toegankelijk. Je kan eenvoudig met de auto door de nationale parken rijden en de routes staan heel duidelijk aangegeven. Daarnaast zijn er bezoekerscentra waar je gratis kaarten van het park kan verkrijgen. Hier staan naast de autoroute ook wandelpaden, must-sees en kampeerplekken op.

Mijn favoriete nationale parken

Vorig jaar heb ik tijdens mijn roadtrip enkele nationale parken bezocht. Dit waren zeker weten een van mijn hoogtepuntjes van de reis. De rust van een nationaal park is vooral heerlijk na het bezoeken van grote steden en de natuur is zo uitgestrekt. Dan voel je je echt heel klein. Ik was er wel buiten het hoogseizoen, dus het is zeker niet altijd even rustig in de nationale parken.

Enkele parken zijn meer bijgebleven dan andere. Mijn favorieten waren: Death Valley, Redwood, Yosemite, Grand Canyon, Little Bighorn en Badlands. Ook enkele monumenten vallen onder het behoud van de National Park Service, zoals Mount Rushmore en Alcatraz in San Francisco. Deze zijn het bezoek ook zeker waard.

Nog te bezoeken

Natuurlijk heb ik nog lang niet alle nationale parken in Amerika gezien. Er zijn dan ook over de 60 nationale parken in Amerika. Alleen maar leuk, want dan heb ik nog een excuus om weer terug naar the States te gaan. Bovenaan staat zeker weten Yellowstone met zijn bekende geiser Old Faithful. Daarnaast staan de Rocky Mountains, Joshua Tree, Arches en Zion Canyon ook nog hoog op mijn lijstje.

Elk park is in ieder geval weer totaal anders dan de voorgaande. Dat maakt het bezoek van verschillende parken juist zo leuk. Naar welk park zou jij graag naartoe gaan?

Love, Suus

Een gedachte over “Must-see in Amerika: nationale parken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s