Food takes you places

foodie

Qua lievelingseten ben ik echt geen Hollander. Ja, een hutspot met rookworst vind ik op zijn tijd heus wel lekker. Maar mijn foodhartje gaat pas echt harder kloppen van heerlijke sushi, enchilladas, dumplings, pizza en ga zo maar door. Yes, please! Sign me up!

f

Ik sta graag in de keuken om deze heerlijke maaltijden zelf te maken. Of lekker uit eten gaan met vriendinnen. Wat ik vooral leuk vind aan eten is dat het zoveel herinneringen met zich mee kan dragen. Zo denk ik bij de geur van een geroosterd bruin broodje altijd terug aan lunchen bij mijn tante.

Proef de lokale hoogtepuntjes

Vooral tijdens het reizen is eten voor mij belangrijk als herinnering. Als ik aan een plaats denk die ik heb bezocht, denk ik vaak ook: “oh ja, daar heb ik die ene heerlijke maaltijd gegeten”.

img_7952

Mmmmm, braadworst in Berlijn

Een van de leukste dingen van reizen vind ik het ontdekken van de local dishes. Dit doe ik natuurlijk met behulp van onze goede vriend Google. Je vindt hierdoor de leukste tips voor restaurant en gerechten waar je later kwijlend aan kan terugdenken. Als ik naar Duitsland ga moet ik bijvoorbeeld altijd een bratwurst eten, in Frankrijk genieten van een verse baguette en in België smullen van een wafel. Hieronder zie je een paar van mijn hoogtepuntjes, die ik tijdens mijn reizen heb ontdekt.

img_2767

Phở soep, Vietnam

img_4886

Smullen in Chinatown, Sydney, AU

img_7696

Like the movie, frozen hot chocolate bij Serendipity, New York

img_3048

Cao lầu, een van de heerlijkste noodles ever! Hoi An, Vietnam

img_7565-1

Nomnomnom, Philly steak. Philadelphia, USA

Dit is natuurlijk nog lang niet al het lekkers dat ik heb gegeten. Hiervoor is deze blog te klein en daarnaast ben ik vaak te laat met het maken van een foto. Sorry not sorry.

Kies in ieder geval tijdens je reis niet voor die ene hamburger (tenzij het in de beste burgertent in NY is), maar het gerecht dat je alleen op die plek zo lekker kan eten. Zo snuif je niet alleen cultuur op, maar proef je hem ook;) Enjoy!

Love, Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s